Rekisteri- ja tietosuojaseloste

Tietosuojaseloste 2.4.2019
Rekisteriseloste
Rekisterinpitäjällä on tietosuoja-asetuksen mukaan velvollisuus informoida selkeällä tavalla rekisteröityjä.
Tämä seloste täyttää informointivelvoitteen.

  1. Rekisterinpitäjä
    YlläpitoCOM ICT Oy
    Yhteystiedot:
    Louhenkatu 7
    74100 Iisalmi
    Yhteystiedot rekisteriä koskevissa asioissa
    YlläpitoCOM ICT Oy / Janne Venäläinen
    Louhenkatu 7
    74100 Iisalmi
    +358 440 983 836
    janne@yllapito.com
  2. Rekisteröidyt
    Rekisteristä löytyy asiakkaat ja potentiaaliset asiakkaat
  3. Henkilötietojen käyttötarkoitus
    Rekisterin pitämisen peruste:
     Henkilötietoja käsitellään rekisteröidyn asiakassuhteen perusteella
     Henkilötietoja käsitellään suostumuksen perusteella (esim. messuilla kerätty potentiaalilista,
    lomakkeelle kysytty lupa markkinointiin)
    Henkilötietojen käsittelyn ja rekisterin käyttötarkoitus
    Henkilötietoja käsitellään vain ennalta määriteltyihin tarkoituksiin, jotka ovat seuraavat:
     Asiakassuhteen hoitaminen
     Palveluistamme ja tuotteistamme kertominen
  4. Rekisteriin tallennettavat henkilötiedot
    Asiakasrekisteri sisältää seuraavat tiedot:
    Yhteystiedot
     nimi
     osoite
     sähköposti
     puhelinnumero
    Tietosuojaseloste 2.4.2019
    Asiakastiedot
     tiedot ostetuista tuotteista / palveluista
  5. Rekisteröidyn oikeudet
    Rekisteröidyllä on seuraavat oikeudet, joiden käyttämistä koskevat pyynnöt tulee tehdä osoitteeseen
    tuki@yllapito.com.
    Tarkastusoikeus
    Rekisteröity voi tarkistaa tallentamamme henkilötiedot.
    Oikeus tietojen oikaisemiseen
    Rekisteröity voi pyytää oikaisemaan häntä koskevat virheelliset tai puutteelliset tiedot.
    Vastustamisoikeus
    Rekisteröity voi vastustaa henkilötietojen käsittelyä, mikäli kokee, että henkilötietoja on käsitelty
    lainvastaisesti.
    Suoramarkkinointikielto
    Rekisteröidyllä on oikeus kieltää tietojen käyttäminen suoramarkkinointiin.
    Poisto-oikeus
    Rekisteröidyllä on oikeus pyytää tietojen poistamista, jos tietojen käsittely ei ole tarpeen. Käsittelemme
    poistopyynnön, jonka jälkeen joko poistamme tiedot tai ilmoitamme perustellun syyn, miksi tietoja ei voida
    poistaa.
    On huomioitava, että rekisterinpitäjällä voi olla lakisääteinen tai muu oikeus olla poistamatta pyydettyä
    tietoa. Rekisterinpitäjällä on velvollisuus säilyttää kirjanpitoaineisto Kirjanpitolaissa (luku 2, 10 §)
    määritellyn ajan (10 vuotta) mukaisesti. Tämän vuoksi kirjanpitoon liittyvää aineistoa ei voida poistaa ennen
    määräajan umpeutumista.
    Suostumuksen peruuttaminen
    Jos rekisteröityä koskeva henkilötietojen käsittely perustuu ainoastaan suostumukseen, eikä esim.
    asiakkuuteen tai jäsenyyteen, voi rekisteröity peruuttaa suostumuksen.
    Rekisteröity voi valittaa päätöksestä tietosuojavaltuutetulle
    Rekisteröidyllä on oikeus vaatia, että rajoitamme kiistanalaisten tietojen käsittelyä siksi aikaa, kunnes asia
    saadaan ratkaistua.
    Valitusoikeus
    Rekisteröidyllä on oikeus tehdä valitus tietosuojavaltuutetulle kantelu, jos hän kokee, että rikomme
    henkilötietoja käsitellessämme voimassa olevaa tietosuojalainsäädäntöä.
    Tietosuojavaltuutetun yhteystiedot: www.tietosuoja.fi/fi/index/yhteystiedot.html
    Tietosuojaseloste 2.4.2019
  6. Säännönmukaiset tietolähteet
    Asiakastiedot saadaan säännönmukaisesti:
     asiakkaalta itseltään asiakassuhteen syntyessä
     asiakkaalta itseltään verkkolomakkeen tai sosiaalisen median kautta
     mahdolliselta kolmannelta osapuolelta, jolla on oikeus toimittaa tietoja eteenpäin (esim.
    yhteistyökumppanit).
  7. Säännönmukaiset tietojen luovutukset
    Tietoja ei luovuteta markkinointitarkoituksiin YlläpitoCOM ICT Oy:n ulkopuolelle ilman asiakkaan erillistä
    lupaa muutoin, kuin tietosuoja-asetuksen mukaiseen käyttöön.
    Olemme varmistaneet, että kaikki palveluntarjoajamme noudattavat tietosuojalainsäädäntöä. Käytämme
    säännönmukaisesti seuraavia palvelutarjoajia:
     Mailchimp (The Rocket Science Group)
     Google (Alphabet, sähköposti- ja pilvipalvelut)
  8. Käsittelyn kesto
    Kirjaa, kauanko tietoa säilytetään, tai käsittelyn pituutta koskevat yleiset periaatteet.
     Henkilötietoja käsitellään pääsääntöisesti niin kauan, kuin asiakkuus on voimassa
     Markkinointilistaltamme rekisteröity pääsee poistumaan itse jokaisessa lähettämässämme
    markkinointisähköpostissamme olevan linkin kautta.
  9. Henkilötietojen käsittelijät
    Rekisterinpitäjä ja tämän työntekijät käsittelevät henkilötietoja. Voimme myös ulkoistaa henkilötietojen
    käsittelyn osittain kolmannelle osapuolelle, jolloin takaamme sopimusjärjestelyin, että henkilötietoja
    käsitellään voimassa olevan tietosuojalainsäädännön mukaisesti ja muutoin asianmukaisesti.
  10. Tietojen siirto EU:n ulkopuolelle
    Tietoja siirretään säännönmukaisesti EU:n tai Euroopan talousalueen ulkopuolelle. Kun tietoja siirretään
    EU:n ja ETA:n ulkopuolelle, huolehdimme henkilötietojen suojan riittävästä tasosta muun muassa sopimalla
    henkilötietojen luottamuksellisuuteen ja käsittelyyn liittyvistä asioista lainsäädännön edellyttämällä tavalla.
  11. Automaattinen päätöksenteko ja profilointi
    Emme käytä tietoja automaattiseen päätöksentekoon tai profilointiin.